Meet Xander Cottens

Dit is
Xander

Hij is 29 jaar, freelance videojournalist uit Anzegem en werkt voor onder andere:

VRT NWS, Sporza, Radio 2 en Stampmedia.

Dit is

Xander

Hij is, 27 jaar, freelance journalist uit Anzegem voor onder andere:  Focus|WTV, Het Nieuwsblad en Stampmedia.

Meet me

Ik ben Xander Cottens, 29 jaar  uit Anzegem een dorpje in zuid-oost-West-Vlaanderen (bij Waregem). Ik ben een enthousiaste, creatieve en energieke twintiger met een passie voor storytelling en nieuws. Al van kindsbeen af was ik in de weer met een cassetterecorder om het nieuws in de achtertuin te verslaan. 

Meet my studies

Na het behalen van mijn diploma als leerkracht lager onderwijs had ik zin om nog iets bij te studeren. In 2018 studeerde ik af met onderscheiding als bachelor in de journalistiek en haalde een prijs voor meest ondernemende student.  In dat jaar legde ik ook mijn eindstage af als redacteur bij ‘De Grote Peter van de Veire Ochtendshow’ bij MNM (VRT-radio). Een van de leukste stages ooit afgezien van het ongelooflijk vroeg opstaan (3 uur 's morgens).

Meet my work
 
Tijdens mijn studies schreef ik reeds voor de Krant van West-Vlaanderen. Eens afgestudeerd  kon ik daar beginnen als videoredacteur. Aangezien ik de eerste videoreporter was bij de krant, deed ik alles wat nodig was om tot een volwaardig eindproduct te komen: van interviews regelen tot de video’s online plaatsen. Na een aantal maanden was het tijd om de vleugels uit te slaan als freelancer voor onder meer Radio 2 West-Vlaanderen, Stampmedia, regionale televisiezender Focus|WTV, VRT NWS, Sporza en Mediaraven.

Meet my dreams

Als jonge journalist heb je heel wat dromen en plannen om te verwezenlijken. Ik streef uiteraard naar reportages maken die beroeren en wakker schudden maar ook meeleven en emotioneren. Samen met bevriende journalisten op reportage trekken, al dan niet in het buitenland staat bovenaan mijn bucketlist. Al wie helpt dragen, mag mee.