Meet Xander Cottens

Dit is

Xander

Hij is, 27 jaar, freelance journalist uit Anzegem voor onder andere:  Focus|WTV, Het Nieuwsblad en Stampmedia.

Dit is

Xander

Hij is, 27 jaar, freelance journalist uit Anzegem voor onder andere:  Focus|WTV, Het Nieuwsblad en Stampmedia.

20200424-_MG_0838_edited.jpg

Meet me

Ik ben Xander Cottens, 27 uit Anzegem een dorpje in zuid-oost-West-Vlaanderen (bij Waregem).

Ik ben een enthousiaste, creatieve en energieke twintiger met een passie voor storytelling en nieuws. Al van kindsbeen af was ik in de weer met een cassetterecorder om het nieuws in de achtertuin te verslaan. 

Meet my studies


Na het behalen van mijn diploma als leerkracht lager onderwijs had ik zin om nog iets bij te studeren. In 2018 studeerde ik af met onderscheiding als bachelor in de journalistiek en haalde een prijs voor meest ondernemende student.  In dat jaar legde ik ook mijn eindstage af als redacteur bij ‘De Grote Peter van de Veire Ochtendshow’ bij MNM (VRT-radio). Een van de leukste stages ooit afgezien van het ongelooflijk vroeg opstaan (3 uur 's morgens).

Meet my work

 

Tijdens mijn studies schreef ik reeds voor de Krant van West-Vlaanderen. Eens afgestudeerd  kon ik daar beginnen als videoredacteur. Aangezien ik de eerste videoreporter was bij de krant, deed ik alles wat nodig was om tot een volwaardig eindproduct te komen: van interviews regelen tot de video’s online plaatsen. Na een aantal maanden was het tijd om de vleugels uit te slaan als freelancer voor onder meer  Nieuwsblad.be, KW.be, Stad Roeselare, Stampmedia en regionale televisiezender Focus|WTV.

Meet my dreams

 Als jonge journalist heb je enorm veel dromen en plannen om te verwezenlijken. Ik streef uiteraard naar reportages maken die beroeren en wakker schudden maar ook meeleven en emotioneren. Samen met bevriende journalisten op reportage trekken, al dan niet in het buitenland staat bovenaan mijn bucketlist. Al wie mee wil, zal wat moeten dragen. :)

©2020 by XC. Proudly created with Wix.com

Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch of op enige andere manier zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever, Xander Cottens. Xander Cottens is aangesloten bij JAM.